Četvrtak, 30 Ožujak 2023 09:34

Novo Prvenstvo Hrvatske i ponovo najveći broj medalja

Napisao

U Vrsaru ie, od 22.3 - 26.3. 2023. održano Prvenstvo hrvatske u seniorskoj i U21 kategoriji. Još jedno uspješno natjecanje je iza nas.

12 medalja naš klub dijeli do rekordnog broja osvojenih medalja od 1991. na nacionalnim prvenstvima u jednoj natjecateljskoj sezoni. Tu razliku će pokušati "uloviti" na predstojećim prvenstvima naše glavne uzdanice u tim kategorijama, a to su Zrinka Rebić i Gabriel Marjanović

Teško je izdvojiti tko je najveći "heroj" našega kluba na ovom turniru.
Dali su to Borna Petek i Luka Zlatkov koji su postali sa svojih 17 godina seniorski prvaci Hrvatske u parovima. Baš je trener Kolarek prije finala izjavio kako je njemu to uspjelo sa 16 dok je njegov partner Japec imao 19, ali mu je na to Zlatkov rekao kako je njihov prosjek godina tada bio veći nego Bornin i Lukin ?, no kako god okrenemo to sve može biti samo ponos za trenera. Naš par uspio je preokrenuti zaostatak od 2-0 i 7-5 protiv para Ređep/Mustapić u finalu.
U istoj konkurenciji je brončanu medalju osvojio Leo Vekić sa Franom Runjićem. Poraženi su od Peteka i Zlatkova u 4 seta u izuzetno neizvjesnom meču.
Zatim je tu i Mateja Jeger koja iako igra konstantno parove sa Ivanom Malobabić na međunarodnim turnirima, ipak nikada nije sa njom nastupila na prvenstvu Hrvatske. Ona je uz Bornu i Pavlović jedina naša igračica koja se može pohvaliti da je osvojila dvije medalje na prvenstvu tj. njezin učinak je identičan kao Bornin, a to je zlatna medalja u parovima i brončana u pojedinačnom dijelu turnira.
Borna je u pojedinačnom dijelu turnira najprije svladao Lovru Zovka rezultatom 4-1 premda meč nije bio jednostavan kako sam rezultat govori. U četvrtfinalu smo gledali boljeg Bornu koji je s lakoćom pobijedio Josipa Mustapića. Tomislav Pucar, ujedno kasniji osvajač turnira još uvijek je svjetska klasa i nije mu bilo potrebno više od 4 seta da završi "posao" s Bornom u polufinalu. Dojma smo da je taj meč Pucar odigrao na visokoj razini, a njegovo dobro raspoloženje tog dana bilo je vidljivo i u finalu.
Ivana Tubikanec je odigrala turnir na odličnoj razini. Ivana je već bila prvakinja Hrvatske, ali je sa drugim mjestom i svojom igrom bila zadovoljna kao da je osvojila turnir. Ipak se radi o fazi života u kojoj manje trenira. U osmini finala je slavila protiv Petek 4-2. Ivana je imala dugi niz poraza od Petek, ali od posljednja 4 meča protiv nje uspjela pobijediti u čak 3. U polufinalu smo gledali klupski obračun, ali kako bi Mateja Jeger došla do polufinala, morala je slaviti u prethodnom klupskom obračunu gdje ju je čekala Andrea Pavlović. Jeger je uspjela uzvratiti Andrei za poraz od prije 3 godine kada je Andrea postala prvak Hrvatske. Meč je riješen tek nakon 7 setova. Susreti Ivane Tubikanec i Mateje Jeger imaju dugu povijest i Mateja skoro 15 godina ne zna za pobjedu protiv Ivane. Ivanine riječi nakon meča bile su da joj je bilo puno teže igrati protiv Jeger u odnosu na prije i da taj meč više nema previše poveznica sa onim prijašnjima. Krajnji rezultat bio je 4-2. U finalu je igrala protiv Hane Arapović, prva dva seta otišla su lagano na Haninu stranu i izgledalo je da bi meč mogao biti završen u 4 seta, ali Ivana je "digla" svoju razinu igre te je na 3-2 za Hanu povela 9-7, ali Hana je taj rezulat uspjela preokrenuti i osvojiti turnir.
Andrea Pavlović "slavi" medalju u paru i u MIXu. U MIXu je sa Mihom Simovićem došla do medalje nakon što je izbacila u četvrtfinalu naš mladi par Petek/Rebić nakon što su "preokrenuli zaostatak od 2-1 i 7-4. U polufinalu nisu uspjeli pronaći način za pobjediti par Ban/Arapović za koji su "recept" imali Petek i Rebić na U21 turniru, ali o tome ćemo nešto kasnije.
Andrea je u konkurenciji parova osvojila brončanu medalju sa Martom Vukelić. U četvrtfinalu su izbacile našu Tubikanec koja je igrala par sa Petrom Petek, ali su u polufinalu zaustavljene od naše Mateje Jeger koja je igrala u paru sa Ivanom Malobabić.
Od ostalih naših seniora, ostaje žal za ranim ispadanjem Luke Zlatkova koji je odmah u osmini finala 4-2 zaustavljen od strane Rine Vidana sa kojim tijekom čitave sezone ima loš omjer, a Rino ima odličnu sezonu iza sebe. Leo Vekić je opravdao svoj status nositelja i poražen je tek u četvrtfinalu od prvog favorita turnira Tomislava Pucara.
Gabriel Marjanović je upisao kao 14-godišnjak svoju prvu seniorsku pobjedu. Igrao je i odličan meč sa Rino Vidanom koji je kasnije bio blizu medalje u pojedinačnoj konkurenciji. Meč je završio rezultatom 4-2, ali je Gabriel čak u 2 izgubljena seta propustio "set lopte". Iz grupe je ispao i Tin Antonić.
 
U pojedinačnom dijelu U21 turnira Borna je zaustavljen u polufinalu. Ivor Ban bio je bolji sa 4-1 u setovima, ali radi se o mnogo neizvjesnijem meču nego što to rezultat govori. Luka Zlatkov je ispao u četvrtfinalu od Lovre Zovka rezultatom 4-2, igrao se zaista odličan meč u kojem je sretniji bio igrač GSTK Zagreba.
16-godišnja Zrinka Rebić osvojila je broncu u konkurenciji do 21 godine. U polufinalu je poražena od Hane Arapović u 4 lagana seta.
U konkurenciji parova su Petek/Zlatkov zasluženo poraženi u finalu od Bana i Lozušića. Nije to bilo njihovo najbolje izdanje.
Rebić/Štriga su poražene od favoriziranog para Arapović/Ćosić.
Dodajmo još kako su Zlatkov i Štriga osvojili broncu u MIXu. U polufinalu su zaustavljeni od para Ban/Arapović.

 

Pročitano 303 puta

Pratite naš facebook

STK Zagreb

Stolnoteniski klub Zagreb funkcionira kao udruga građana sa ciljem povezivanja dječje i odrasle populacije kroz sportske, zdravstvene i odgojne aktivnosti.

Više...

Kontakt

Adresa: Savska cesta 137, Zagreb, Croatia

mobitel: 091 506 5132, 091 339 9949 
e-mail: info@stk-zagreb.hr
Više...

Usluge kluba

- stolnoteniska škola

- profesionalni treninzi

- natjecanja

- rekreacijsko igranje

Pratite nas na:

- Facebook-u 

Copyright © 2019 STK Zagreb, sva prava pridržana - Projektiranje, izrada i administracija stranice: Dragutin Ivček

Search