Ponedjeljak, 24 Travanj 2023 15:13

Ženkska ekipa STK Zagreb u četvrt završnici Super lige

Napisao/la
Čestitke Franki Miškić - fotografije Božidar žitnik Čestitke Franki Miškić - fotografije Božidar žitnik

Ženska ekipa STK Zagreba, u 11. kolu Hrvatske super lige, odigrane u zagrebu 22.4., pobijedila je momčad HASTK Mladost, rezultatom 3:1. Tom pobjedom, STK Zagreb osigurao je sudjelovanje u razigravanju za poredak od 1. - 4. mjesta u Ženskoj super ligi.

Ekipa Zagreba nastupila je bez standardne igračice Zrinke Rebić koja je izostala zbog ozljede te je, umjesto nje, zaigrala trinaest godišnja Franka Miškić.
Ekipe su igrale u slijedećim sastavima:
HASTK Mladost: Dora Ćosić, Mirna Tomić i Bruna Borovec
STK Zagreb: Ivona Štriga, Ivana Tubikanec i Franka Miškić.
Susret je započeo ogledom igračica Dore Ćosić i Ivone Štrige. Dora je od samog početka zaigrala agresivno, bazirajući svoju igru na jakim rotiranim loptama i kontra udarcima iznad stola. U takvoj igri, Ivona je povremeno uspješno parirala, ali je Dora bila uspješnija i završila susret rezultatom 3:0.

Ivana Tubikanec - STK Zagreb


U drugom meču sastale su se Mirna Tomić i Ivana Tubikanec. Mirna je pokušala agresivnom igrom nadvladati suparnicu koja se pokazala premoćna u takvom načinu igre i završila meč u svoju korist rezultatom 3:0.

Franka Miškić - STK Zagreb
U slijedećem susretu Sastale su se Bruna Boroves i Franka Mikšić. Očekivalo se da će, već iskusna Bruna, lagano dobiti meč protiv trinaesto godišnje Franke. Bruna je dobila prvi set, a Franka je izgledala pomalo zbunjena i uplašena. No nakon toga uslijedila je prava drama i preokret u susretu. Franka je zaigrala agresivnije i sigurnije, a najviše je iznenadila Bruno pomalo nekonvencionalnim i neuobičajenim servisima. Bruna nikako nije mogla prcijeniti rotacije Frankinih servisa i većinu nije uspjela vratiti. Franka je djelovala samouvjereno i agresivnom igrom lomila je svoju protivnicu. Bruna je djelovala sve nesigurnije, previše je griješila i u zadnjem setu potpuni je izgubila koncentraciju i izgubila susret rezultatom 1:3. Franki treba čestitati na hrabroj i napadačkoj igri, koja nije bila inpresionirna važnošću susreta, iskoristila je pruženu priliku i donijela svojoj ekipi dragocjeni bod, tako da je Zagreb poveo rezultatom 2:1. Zagrebu je bila potrebna još jedna pobjeda do konačne pobjede.
U zadnjem susretu meče, sastale su s se Dora Ćosić I Ivana Tubikanec. Po govoru tijela Dore, vidjelo se da silno želi pobjedu te je igrala napadački i vrlo angažirano, ali se Ivana pokazala uspješnija i Dora nije mogla postići više od pobjede u jednom setu te je susret završio rezultatom 3:1 za Ivanu. To je ujedno bio i kraj meča jer je krajnji rezultat bio 3:1 u korist Zagreb.

Možemo reći da smo prisustvovali izvnredmo sportskom događaju koji je bio pun iznenađenja. Svakako treba pohvaliti igru Franke Mišić, koja nije bila impresionirana renomiranijom protivnicom i izvanrednom borbom i zalaganjem donijela važnu pobjedu svojoj momčadi.

 

Pročitano 954 puta

Video sadržaj

Pratite naš facebook

STK Zagreb

Stolnoteniski klub Zagreb funkcionira kao udruga građana sa ciljem povezivanja dječje i odrasle populacije kroz sportske, zdravstvene i odgojne aktivnosti.

Više...

Kontakt

Adresa: Savska cesta 137, Zagreb, Croatia

mobitel: 091 506 5132, 091 339 9949 
e-mail: info@stk-zagreb.hr
Više...

Usluge kluba

- stolnoteniska škola

- profesionalni treninzi

- natjecanja

- rekreacijsko igranje

Pratite nas na:

- Facebook-u 

Copyright © 2019 STK Zagreb, sva prava pridržana - Projektiranje, izrada i administracija stranice: Dragutin Ivček

Search