Nedjelja, 19 Rujan 2021 15:43

STK Zagreb u neizvjesnom susretu pobijedio favorizirani SKT Donat – Zadar rezultatom 3:0

Napisao/la
Ekipa STK Zagreb - autor fotografija i videa: Božidar Žitnik Ekipa STK Zagreb - autor fotografija i videa: Božidar Žitnik

Zagreb, 19. rujna 2021. Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu jučer (18. rujna) je započelo svoju novu sezonu, a sudeći prema utakmici STK Zagreb vs STK Donat – Zadar, uzbuđenja neće nedostajati.

Muška hrvatska Superliga sada je bogatija novom ambicioznom ekipom iz zagrebalje Savske ulice, koja svoje utakmice igra u dvorani Stolnoteniske akademije Dragutin Šurbek. A da je klub ozbiljno shvatio svoje postojanje o tome puno govori i aktivno prisustvo Dragutina Šurbeka mlađeg koji voljom i energijom pokazuje mlađim članovima kluba kako treba raditi ali i ponašati se. Uvijek popularni Dado nije samo igrač kluba već i aktivno učestvuje u radu s djecom u Stolnoteniskoj akademiji Dragutin Šurbek. Dadini uspjesi ne mogu stati u nekoliko redova što znači da ćemo ovoj temi morati posvetiti poseban članak.

Uz Dadu, u timu su još četiri mušketira, dakle, nešto više od originalnih Tri mušketira (Les trois mousquetaires) kojima asistira mladi siromašni gaskonjski plemić D'Artagnan, iz 1844., Alexandra Dumasa.Dakle, na putu, za STK Zagreb, povijesne pobjede (prvoj u prvom nastupu ikad, u hrvatskoj stolnoteniskoj Superligi), u ekipi STK Zagreb, igrali su i Neven Juzbašić, čovjek o kojemu se isto može ispričati puno lijepih priča, te Borna Petek, mladić kojeg najljepše stolnoteniske priče tek očekuju. Za meč, kao rezerve, bili su još prijavljeni mladi Fran Mihaljević, kao i nevjerojatni Tin Antonić, kojeg jednostavno morate proguglati kako biste shvatili o čemu govorimo (https://www.google.com/search?q=tin+antoni%C4%87&oq=tin+antoni%C4%87&aqs=chrome..69i57j0i22i30.3911j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8) 

 Dragutin Šurbek mlađi

izjava Dado Šurbek: https://www.youtube.com/watch?v=b1xscehoR3s

inserti iz meča: https://www.youtube.com/watch?v=J4LHbwL7J2w

 

Tin Antonić Fran Mihaljević

Fran Mihaljević STK Zagreb

S druge strane, nasuprot stola, bili su pojedinačno igrači STK Donat, kluba izuzetno bogate tradicije o čijoj povijesti se može puno toga pročitati, saznati i pretraživanjem Interneta, a za početak najbolje posjetom njihove Facebook stranice Stolnoteniski klub „Donat“ – Zadar. Svi znamo kako je upravo Zadar, ne samo jedan od najljepših hrvatskih gradova, već i grad izuzetne sportske tradicije, a mnogi ga smatraju i kolijevkom hrvatske košarke. No, ne manje važno je da je i naš proslavljeni stolnotenisač Zoran Primorac dijete Zadra i bivši igrač tadašnjeg zadarskog STK "Bagat". Današnju tradiciju kluba nastavlja trener Davor Karlović čiji mlađi igrači Mijatović i Borovnjak još rastu i već sada iznenađuju kvalitetom i zrelošću. Uz njih, tu je i Tomislav Zubčić, čije igre možemo uspoređivati s kvalitetnim vinima. Što starije, to bolje. Uz njih, ekipu su pratili i Antonio Goja, te Ante Ražov.

 Dragutin Šurbek vs Danijel Mijatović

Prvi meč uzbudljivog stolnoteniskog susreta započeli su Dragutin Šurbek mlađi i sjajni Daniel Mijatović za kojeg možemo reći da u igranju stolnog tenisa zaista gušta. Šurbek je započeo fantastično i prvi set dobio s nevjerojatnih 11:2. Drugi set, druga priča, ali 11:9 nije loše.

 

Daniel Mijatović

Treći set, definitivno treća priča. Mijatović je velikom voljom i odličnom igrom iskoristio samo mali Dadin energetski pad i dobio set s 11:8. U četvrtom setu odlučilo je iskustvo, ali i velika unutarnja Dadina snaga za konačnih 11:9, odnosno 3:1 u setovima. (11:2, 11:9, 8:11, 11:9).

 Neven Juzbašić STK Zagreb

Drugi meč dana bio je svojevrsni šlager iskusnih dugovječnih, ali još uvijek godinama i srcem mladih igrača. Neven Juzbašić i Tomislav Zubčić su povremeno izgledali pospano, kao da su noć ranije  tulumarili da bi fantastičnim poenima u nepravilnim vremenskim intervalima izazivali burne reakcije odobravanja malobrojne publike (uglavnom prisutni članovi klubova). Neven je pobijedio s 3:2 u setovima, u meču s puno obrata i neizvjesnosti, koji je prisutnima odnio i prilično živaca.

 

Tomislav Zubčić STK Donat Zadar

Ako znamo da se rezultat kretao od 7:11, 11:5, 5:11, 11:9, 11:7, uz ukupnih 3:2 za Nevena, (7:11, 11:5, 5:11, 11:9, 11:7) onda samo možemo zamisliti atomosferu u dvorani. Iako je bilo 2:0 za STK Zagreb, nitko od Zagrebaša još uvijek nije mogao biti baš 100% siguran u ukupan uspjeh.

 Borna Petek STK Zagreb

Naime, slijedio je meč onih najmlađih kod kojih se nikad ne zna što će pružiti. Borna Petek je meč započeo furiozno već u zagrijavanju, valjda sa željom pokazivanja snage i autoriteta. U prvom setu je i uspio uz 11:8.

 

Filip Borovnjak STK Donat Zadar

Filip Borovnjak je u drugom i trećem setu pokazao zašto je jedan od top mladih igrača, koje je dobio s 11:8 i 11:6. Zadranima se napokon pojavio osmijeh na licima, no, u slijedećim setovima im Borna potpuno kvari raspoloženje s 11:5 i 13:11, (11:8, 8:11, 6:11, 11:5, 13:11), te potvrđuje povijesnu pobjedu STK Zagreb u hrvatskoj stolnoteniskoj Super ligi.

 Dragutin Šurbek mlađi

Konačnih 3:0 lako može zavarati, Zadrani su sjajna i iskusna ekipa i zasigurno očekuju odlične rezultate u narednim mečevima, a domaćini iz STK Zagreb su pokazali veliku kvalitetu koju će morati, a vjerujemo i hoće, dokazati u nastavku sezone. Ono što treba istaknuti je i izrazito fer i sportsko ponašanje igrača obje ekipe što bismo voljeli vidjeti i u drugim sportovima, a ovdje su demonstrirali sve ono pravo sportsko. Velika čestitka pobjednicima, ali i igračima STK Donat koji su igrom i dostojanstvom zaslužili veliki respekt.

 

Dragutin Šurbek vs Danijel Mijatović 3:1 (11:2, 11:9, 8:11, 11:9),

Neven Juzbašić vs Tomislav Zubčić 3:2 (7:11, 11:5, 5:11, 11:9, 11:7),

Borna Petek vs Filip Borovnjak 3:2 (11:8, 8:11, 6:11, 11:5, 13:11).

 

Borna Petek STK Zagreb

Pročitano 707 puta

Video sadržaj

Pratite naš facebook

STK Zagreb

Stolnoteniski klub Zagreb funkcionira kao udruga građana sa ciljem povezivanja dječje i odrasle populacije kroz sportske, zdravstvene i odgojne aktivnosti.

Više...

Kontakt

Adresa: Savska cesta 137, Zagreb, Croatia

mobitel: 091 506 5132, 091 339 9949 
e-mail: info@stk-zagreb.hr
Više...

Usluge kluba

- stolnoteniska škola

- profesionalni treninzi

- natjecanja

- rekreacijsko igranje

Pratite nas na:

- Facebook-u 

Copyright © 2019 STK Zagreb, sva prava pridržana - Projektiranje, izrada i administracija stranice: Dragutin Ivček

Search