Srijeda, 11 Listopad 2023 15:54

Drama u dvorani STK Zagreb

Napisao/la
Ekipa STK Zagreb: Tomislav Kolarek, Borna Petek, Gabrijel Marjanovič i Luka Zlatkov Ekipa STK Zagreb: Tomislav Kolarek, Borna Petek, Gabrijel Marjanovič i Luka Zlatkov

U Zagrebu je, 9.10.2023. odigran susret Hrvatske super lige između momčadi STK Zagreb i STK Starr Varaždin.

Momčadi su nastupile u slijedećim sastavima: 

 Zagreb: Tomislav Kolarek, Borna Petek,Luka Zlatkov i Gabriel Marjanović,

Starr: Ronald Ređep, Dyvjansh Srivastava, Rino Vidan i Peter Znika

U prvom susretu Petek i Ređep pokazali su vrhunski stolni tenis u kojem su se izmjenjivali spinove, kontra udarci, napad i obrana. U dinamičnoj i igri koja je bila neizvjesna do kraja, Ređep je bio uspješniji u izmjeni udaraca s poludistance i dobio susret s 3:2.

Slijedio je dvoboj između Kolareka i Srivastave. U početku Kolarekovi servisi bili su prava enigma za protivnika koje on nije uspijevao vratiti. Međutim Kolarek nije iskoristio tu prednost da nadigra svog suparnika i tijesno izgubio taj set.  Srivastava koji je igrao s nekonvencionalnom gumom na backhandu, počeo je povremenu blokirati Kolarekove spinove i na taj način remetio ritam igre i Kolarek je loše reagirao na te udarce, tako da je suparnik lagano dobio drugi set. Kolarek se vratio u igru u 3. setu koji je dobio ali to nije bilo dovoljno, jer je suparnik opet s lakoćom dobio 4 set što je značilo i ukupan poraz Kolareka.

Nakon lošeg početka izgledalo je da će Starr lagano dobiti meč, no Zlatkov je pobjedom u neizvjesnom i dramatičnom susretu pobijedio u 3. susretu protiv Vidana s 3:2 i time unio neizvjesnost u  krajnji ishod. Nakon toga ekipa Zagreba se trgnula to je bila potpuno nova i samouvjerena momčad. Peteka u susretu protiv Srivastava nisu zbunjivali blokovi s nekonvencionalnom gumom protivnika nego ih je hrabro napadao, i uspješno procijenivši rotaciju protivnika poentirao. Iako to nije bio lagan meč, Petek ga je uspješno priveo kraju rezultatom 3:2.

Zadnji, odlučujuću partiju igrali su Kolarek i Ređep. Kolarek se postavio kao pravi šampion, razarao je gard protivnika jakim forhand spinovima i kontra udarcima backhandom iznad stola (flip) i u takvoj igri Ređep nije imao nikakve šanse te je susret završio pobjedom Kolareka 3:1, a to je značilo i konačnu pobjedu Zagreba s 3:2.

Čestitamo objema ekipama,  jer smo gledali kvalitetan i borbeni stolni tenis te dramatičnu i neizvjesnu utakmicu do samog kraja. Nadamo se da će nam igrači Zagreba priuštiti još tako dobrih susreta koji bi mogli privući i veći broj gledaoca u budućnosti.

Video sadržaj

Pratite naš facebook

STK Zagreb

Stolnoteniski klub Zagreb funkcionira kao udruga građana sa ciljem povezivanja dječje i odrasle populacije kroz sportske, zdravstvene i odgojne aktivnosti.

Više...

Kontakt

Adresa: Savska cesta 137, Zagreb, Croatia

mobitel: 091 506 5132, 091 339 9949 
e-mail: info@stk-zagreb.hr
Više...

Usluge kluba

- stolnoteniska škola

- profesionalni treninzi

- natjecanja

- rekreacijsko igranje

Pratite nas na:

- Facebook-u 

Copyright © 2019 STK Zagreb, sva prava pridržana - Projektiranje, izrada i administracija stranice: Dragutin Ivček

Search