Nedjelja, 30 Travanj 2023 19:10

STK Zagreb u dramatičnom susretu osigurao 2. mjesto u Super ligi

Napisao/la
Luka Zlatkov Luka Zlatkov

Ekipa STK Zagreb, u dramatičnom susretu  koji je odigran 30. 4. 2023.,  pobjedom protiv STK Požega, osvojila je 2. mjesto u Hrvatskoj super ligi.

Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima:
STK Zagreb:Borna Petek, Luka Zlatkov i Ivan Juzbašić
STK Požega: Hrvoje Dujmović, Miad Loftijanabadi i Domagoj Maglić.

Sudeći prema prvom susretu u kojem su se sastali Petek i Dujmović činilo se da ne ćemo gledati zanimljiv stolni tenis. Dujmović nije mogao parirati brzoj i agresivnoj igri puno mlađeg protivnika te je Borna lagano pobijedio rezultatom 3:0. 

U drugom susretu sastali su se Ivan Juzbašić i Miad Loftijanabadi. Juzbašić se teško snalazio u agresivnoj i brzoj igri koju je mu je nametnuo mnogo mlađi protivnik i izgubi relativno lagano (1:3), dobivši samo jedan set.

Drama je nastupila u trećem meču kojeg s igrali Luka Zlatkov i Domagoj Maglić. Igrači su naizmjence dobivali setove: prvi Luka, drugi Domagoj i tako redom. S obzirom da je Luka ljevoruki igrač, Domagoj je napadao jakim forhndom njegovu backhand stranu a Luka je parirao brzim i preciznim blokovima usmjeravajući loptu na nezgodna mjesta protivnika. Dok je Domagaj igru bazirao na brzim topspin udarcima, Luka se oslanjao na jako rotirane sporije lopte. U toj igri mačke i miša, Luka se pokazao uspješniji i pobijedio tijesnim rezultatom u 5. setu. Izgleda da je to bio odlučujući susret u kojim je Zagreb poveo s 2:1, jer se meč dalje odvijao predvidivim tokom koji je vodio prema pobjedi zagrebačke momčadi.

U četvrtom susretu, jednako dramatičnom kao i prethodni sastali su se Borna Petek i Loftijanabad Miad. Bio je ti vrlo zanimljiv susret u kome su se igrači razmjenjivali u vodstvu. Poveo je Borna s 1:0, zatim izjednačio Miad i poveo s 2:1 da bi Borna opet izjednačio. Susret se odlučio u 5 setu u kojem je Miad pobijedio minimalnom razlikom (11:9). Mogli smo zaista uživati u kvalitetnoj i napetoj igri u kojoj su se izmjenjivale napad i obrana udarci i kontraudarci. Tom pobjedom Požega je poravnala ukupan rezultat na 2:2.

U zadnjoj igri susreli su se Ivan Juzbašić i Hrvoje Dujmović. Ivan je odmah preuzeo inicijativi i agresivnom igrom slamao otpor protivnika koji nije pronašao adekvatan odgovor na takvu igru. Ivan je na kraju dobio meč rezultatom 3:1 i donio pobjedonosan bod za svoju momčad te susret je završio rezultatom 3:2 u korist Zagreba. Time je STK Zauzeo 2. mjesto u Hrvatskoj Super Ligi.

Čestitamo svim igračima Zagreb, jer je svaki od njih donio po jedan bod koji su ekipi osigurali konačnu pobjedu. Dans smo prisustvovali zanimljivom i kvalitetnom stolnom tenisu i zahvaljujemo igračima što su nam omogućili da uživamo u ovom atraktivnom sportu. Vjerujemo da će ekipa pružiti tako dobre igre i u četvrt završnici Lige.

 

 

Pročitano 587 puta

Pratite naš facebook

STK Zagreb

Stolnoteniski klub Zagreb funkcionira kao udruga građana sa ciljem povezivanja dječje i odrasle populacije kroz sportske, zdravstvene i odgojne aktivnosti.

Više...

Kontakt

Adresa: Savska cesta 137, Zagreb, Croatia

mobitel: 091 506 5132, 091 339 9949 
e-mail: info@stk-zagreb.hr
Više...

Usluge kluba

- stolnoteniska škola

- profesionalni treninzi

- natjecanja

- rekreacijsko igranje

Pratite nas na:

- Facebook-u 

Copyright © 2019 STK Zagreb, sva prava pridržana - Projektiranje, izrada i administracija stranice: Dragutin Ivček

Search